donderdag 11 maart 2010

Oogziekenhuis Rotterdam

Het Oogziekenhuis in Rotterdam was een van mijn grootste teleurstellingen.
Je zou verwachten dat een ziekenhuis met als specialisme 'ogen', in ieder geval meer voor je kan doen dan andere ziekenhuizen en andere reguliere oogspecialisten.

Aardige mensen dat wel, alleen veel wachten en als je eenmaal aan de beurt bent weinig tijd voor vragen en erg snelle conclusies.

De eerste keer in het oogziekenhuis kreeg ik oogdruppels zodat mijn ogen volledig zouden ontspannen en mijn echte sterkte opgemeten zou kunnen worden. Het idee is dat ik hypermetroop ben, dus eigenlijk plus lenzen nodig heb, en daardoor mijn ogen overmatig zou belasten. Dit zou dan weer de oogsamenwerking in de war schoppen. Door de verdovende oogdruppels zou blijken hoeveel plus sterkte ik daadwerkelijk nodig zou hebben. Wat bleek geen verbluffend resultaat en ik kon weer naar huis.

Zelf heb ik toen aangegeven dat ik echt teveel last heb en het misschien iets te maken kon hebben met mijn neusbreuk die ik ooit heb opgelopen en waarna ik voor het eerst last kreeg. Dit werd uitgesloten maar na aandringen werd ik doorgestuurd naar de orthoptist.

Meer lezen over Orthoptie.

Tip. Vraag altijd hoe de klacht heet die je hebt. Dat helpt bij het verder zoeken naar een oplossing. In mijn geval dus hypermetropie.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten